Vodstvo

Nagovor predsednika uprave podjetja Vinakoper d.o.o., Nevija Pucerja:

 

Tisočletna tradicija vinogradništva in vinarstva v Istri je za nas predvsem obveza do naših prednikov. Iz generacije v generacijo so v naši Istri živeli tesno povezani z zemljo. Ustvarili so dragoceno izročilo vinske kulture. Trudimo se, da bi to izročilo spoštovali in ga z našim delom oplemenitili.

Razvojna zgodba refoška in malvazije je bila uspešna tako za Vinakoper kot za celotno vinorodno okolje slovenske Istre, ki je ime Dežela refoška dobila po njenem najbolj značilnem rubinastem kralju.

Številna domača in mednarodna priznanja, ki jih je naša klet pridobila v zadnjih letih, dokazujejo, da je bila izbrana prava pot. Po 65 letih negovanja in vzdrževanja tradicije je Vinakoper sinonim zgodbe o kakovosti in uspehu. Naziv največjega vinogradnika v Sloveniji in najmočnejšega pridelovalca rdečih vin smo pridobili zahvaljujoč vsem vpletenim, zahvaljujoč vsem vam.

Istra ima svoj šarm, svoja čustva in številne lepote, ki so odlično ujete v sozvočju barve, okusa in vonja vin Vinakoper. Naj nam bodo še dolgo v ponos.